Ondanks de speculaties dat mijnwerkers het schip zouden kunnen verlaten na de halvering van de Bitcoin 2020, is de beveiliging van het netwerk voornamelijk toegenomen en heeft het hasjtarief een nieuwe ATH-dag geleden bereikt.

Als reactie daarop heeft het netwerk eerder vandaag de dag de mijnbouwproblemen met bijna 10% verhoogd, waardoor ook een nieuw record is bereikt.

Bitcoin’s 10% Moeilijkheidsverhoging

Bij het creëren van het Bitcoin-netwerk introduceerde Satoshi Nakamoto een zelfvoorzienende functie die het mogelijk maakt om belangrijke aanpassingen te doen, afhankelijk van gerelateerde gebeurtenissen. Het wordt aangeduid als een moeilijkheidsaanpassing en stelt het netwerk in staat om de mijnbouwproblemen te verbeteren of te verminderen, waardoor het voor mijnwerkers moeilijker of gemakkelijker wordt om hun werk af te maken en beloond te worden.

Een waardevol voorbeeld hiervan was de prijsdalingen van medio maart als gevolg van de COVID-19-crisis, toen sommige mijnwerkers hun activiteiten moesten staken omdat de lage prijzen het voor hen onrendabel maakten. Zonder enige inmenging van buitenaf verminderde het netwerk de moeilijkheidsgraad met meer dan 10% om de mijnwerkers gemotiveerd te houden.

Het uiteindelijke doel van de moeilijkheidsaanpassingen is om de gemiddelde tijd tussen de blokken stabiel te houden als het hash-vermogen van het netwerk verandert, Bitcoin heeft net uren geleden precies het tegenovergestelde gedaan. Bij bloknummer 639.072 heeft de primaire cryptografie de moeilijkheidsgraad met 9,89% verhoogd – een van de belangrijkste veranderingen ooit.

Met nog een enorme toename van 14,95% op 16 juni is de moeilijkheidsgraad van Bitcoin Profit nu op een nieuwe recordhoogte van 17,35 T, volgens btc.com. Bovendien zal de volgende moeilijkheidsaanpassing, die over twee weken zal plaatsvinden, deze met 9,76% verhogen, waardoor de moeilijkheidsgraad boven de 19 T zou komen te liggen.

Bitcoin’s Hash Rate ATH

Deze aanpassingen vinden elke 2016 blokken plaats (ongeveer elke twee weken.) Of ze de moeilijkheidsgraad verminderen of verhogen, hangt af van de huidige staat van de hasjsnelheid van Bitcoin.

Typisch, wanneer de hash rate hoger is, betekent dit dat mijnwerkers steeds meer rekenwerk doen om het netwerk te onderhouden, waardoor het robuuster wordt.

Aangezien mijnwerkers worden beloond voor hun werk, dat na elke halvering in tweeën wordt gesneden, begonnen de speculaties na de halvering in mei 2020, waardoor het netwerk minder veilig en vatbaarder voor beveiligingsuitdagingen wordt. Interessant genoeg is dat precies wat er dagen na de gebeurtenis gebeurde, aangezien het hasjtarief met meer dan 30% daalde.

De situatie keerde echter kort daarna om en de metriek begon snel weer terug te komen. De voortdurende stijging leidde tot een nieuwe recordhoogte die op 8 juli werd geregistreerd, aangezien het 7-daags gemiddelde 126 miljoen TH/s aangaf.

Bitcoin’s Bullish Fundamentals

De stijgende hasjkoers van Bitcoin, en bijgevolg de toenemende moeilijkheidsgraad van de aanpassingen, zijn sterke indicatoren dat de mijnwerkers het schip niet hebben verlaten nadat hun beloning is gedaald, ondanks enkele schattingen die beweren dat de prijs van BTC rond de 15.000 dollar moet schommelen om winstgevend te blijven. Integendeel, het netwerk blijft zijn veiligheid verbeteren en is robuuster dan ooit.

Hoewel de prijs van de activa de laatste tijd enigszins is gestagneerd, terwijl veel altcoins zijn gestegen, merkte een recent rapport op dat Bitcoin een koopsignaal had bevestigd, wat een toekomstige stijging suggereert.

De analyse was gebaseerd op het Bitcoin hashlint – een combinatie van voortschrijdende gemiddelden van de hasjkoers van BTC, die marktbodems en mijnwerkerscapitulatie identificeren. Uiteindelijk zou het uitstekende koopkansen kunnen bieden. Volgens digital asset manager Charles Edward hebben de hasjlinten van BTC net een koopsignaal bevestigd, wat erop wijst dat de volgende „grote stierenloop“ begint.